Despre noi

Grădina lui Piper este o afacere agricolă de familie cu capital 100% românesc, având la baza producția de fructe și sucuri naturale.

Livada este amplasată la o distanță de 5km de Arad.

Înființată în anul 2012 și intrând pe rod din anul 2014, plantația pomicolă se întinde pe o suprafață de 15 hectare fiind acoperită cu plasă antigrindină. Aceasta cuprinde următoarele specii de pomi fructiferi:

 • 5 hectare de măr, cu soiurile: Golden Delicious, Red Chief, Granny Smith, Fuji (interval de coacere: mijlocul lui august - mijlocul lui noiembrie)
 • 6 hectare de piersic, cu soiurile: Spring Crest, Manon, Red Top, Red Heaven, Elegant Lady, Baby Gold, Royal Glory, Spring Bella (interval de coacere: mijlocul lui iunie - sfârșitul lui august)
 • 2,5 hectare de cireș, cu soiurile: Ferovia, Kordia, Lapins, New Star, Van, Sun Brust, Bigareu Burlat (interval de coacere: mijlocul lui mai, sfârșitul lui iunie)
 • 0,5 hectare de cais, cu soiurile: Portici, Alba, Orange Red (interval de coacere: începutul lui iulie - mijlocul lui august)
 • 0,5 hectare de prun, cu soiurile: Stanley, Fortuna, Angeleno (interval de coacere: sfârșitul lui iulie - mijlocul lui august)
 • 0,5 hectare de vișin, cu soiurile: Mont Morency, Spanska (interval de coacere: mijlocul lui iunie - sfârșitul lui iunie)
Sortarea:
 • Linie de sortare măr, piersică și caisă pe diametru cu capacitatea de 2,5 to/h.
 • Linie de sortare cireșe și visine pe diametru cu capacitatea de 500 kg/h.
 • Echipamente de ambalare la pungă, lădiță și caserolă.
Standarde de calitate:

În Gradina Lui Piper, avem implementate standardele GlobalGAP.

GLOBALG. A.P. este un standard de business-to-business pentru producția alimentară sigură și durabilă. Standardul Global G.A.P. cultivă ideea unei agriculturi durabile la toate nivelele: siguranță alimentară, mediu, sănatatea muncitorilor, bunăstare și siguranță în muncă.

 • HACCP este un standard internațional care asigură identificarea pericolelor majore în raport cu cerințele sanitare specifice fiecărui produs alimentar, alături de evaluarea lor și de stabilirea măsurilor preventive de control.
 • Metoda HACCP, construită sub forma unui sistem de management, ia în calcul o serie de pericole pentru produsele alimentare, care pot fi:

  • Fizice: probleme de ambalare și condiționare a mărfurilor alimentare
  • Chimice: existența unor contaminanți de tipul pesticidelor, metalelor grele, detergenților, insecticidelor, antibioticelor.
  • Biologice : prezența bacteriilor, virușurilor, mucegaiurilor, paraziților.
Procesul de producție al sucurilor naturale:

Instalația de prelucrare
În interiorul halei noastre, avem un spațiu special amenajat pentru prelucrarea fructelor. Aici se află o instalație modernă pentru fabricarea sucurilor naturale, cu o capacitate de 2000 litri în 8 ore.

Implicarea familiei
Grădina lui Piper, este o afacere de familie în care fiecare membru are un rol important.
Eu sunt Bogdan, mă ocup de producție, monitorizarea și creșterea fructelor pe parcursul întregului an, inclusiv alimentarea cu apă și menținerea stării de sănătate a pomilor. Tatăl meu, Gheorghe, se ocupă de aspectele economice și financiare ale companiei. Fratele meu, Paul, este responsabil de producție, supervizează sortarea fructelor, ambalarea și activitățile administrative, inclusiv gestionarea comenzilor și relațiile cu angajații sezonieri.

Angajamentul față de economia locală
Ne dedicăm susținerii economiei locale și creării locurilor de muncă în orașul nostru. Avem aproximativ 20 de angajați din Arad și satele învecinate.

Cultivarea responsabilă
Ne preocupăm de mediu și utilizăm practici durabile în agricultură. Avem o stație meteo care ne ajută să monitorizăm și să răspundem nevoilor pomilor noștri. Asigurăm o cantitate adecvată de apă prin foraje și avem bazine de stocare cu o capacitate totală de 800 mc. Utilizăm un sistem de irigare prin picurare pentru a economisi apă. Tăierea pomilor se face de 2 ori pe an, lemnul tăiat fiind tocat direct în livadă.

Calitatea produselor
Fructele noastre sunt recoltate manual în etape, atunci când sunt complet coapte și au atins punctul maxim de gust și aromă. Ele sunt atent selectate și expediate către consumatori sau sunt prelucrate în sucuri naturale pentru a păstra prospețimea și autenticitatea gustului fructelor. Prin acest proces minuțios, ne asigurăm că oferim consumatorilor produse de cea mai înaltă calitate.